Japanskt ordspråk.

**************************************************
Att ta medicin är inte roligt, men att ha roligt är en bra medicin.
**************************************************


Ett sentimentalt bildspel från Berga.

Grillplatsen
Bergadagarna, kadriljen
Studenten, jag och Madde
Vandalnatten
Jag och TureSara i väskan, som den så poetiskt kallas!

Studenten 27/4 2007!

JAG HAR TAGIT STUDENTEN! Wiii!

Hela den här veckan har gått i studentens takter.
Mycket festa, mycket prata minnen, mycket packa ihop sitt rum.

I onsdags hade vi mösspåtagning! Sjöng den lilla studentsången etc. Sen hade vi sista grillplatsen! Stämningen var på topp =)

I torsdags började jag packa ihop all skit i mitt rum! Upptäckte därmed hur smutsigt och dammigt det var där inne, under alla papper och kuddar och ljus. Usch och fy! Blev väldigt känslofyllt när man rotade runt där bland alla minnen, plockade ner alla bilder från väggarna, Alex och Jesper satt där och sörjde med mig, och jesper fick lite saker som jag inte behövde. Ett plåster, ett kollage med bilder på mig och en jättesöt affisch med en kattunge och en häst på :D

Sen kom då fredagen, som alla hade väntat på, försökt tagit avstånd från, försökt glömma. Helt plötsligt var den bara där! Det gick inte att fatta. Mitt enkla liv i skolan var SLUT!  
På förmiddagen samlades alla först i resp. klassrum och sedan kom alla klasserna ner till ridhuset och vårt klassrum. Där skön vi sing star, tog kort, vissa grät (jag lyckades än så länge hålla mig), skrev i mössorna osv. 

Sedan samlades vi allihopa och gick i grupp upp till bron över nynäsvägen, där vi stod och skön och skrek lite åt bilarna som tutade för oss! :D Sedan vandrade vi tillbaka, tog kort utanför matsalen och fick så småningom gå in och äta vår studentlunch. Hittills hade jag hållit mig från att gråta, ända fram till Jenny höll sitt tal om hur fint det hade varit, hur kul vi hade haft och hur mycket vi kommer SAKNA berga! och hon började gråta, mitt under talet. Då kunde jag inte hålla mig längre. Sen grät jag när folk fick sina stipendier, när Lave (rektor) höll tal, när jag tittade på Häst- Malin som oxå grät. Jag grät när jag tog steget ut på trappan och blickade ut över alla plakat och glada men gråtande studenter.. Nu var det min tur.. 
Jag hade tagit studenten... 

Jag ser direkt Morfar stå och filma så jag går fram till honom, alla kramas jag får blommor och grejer.
Springer snabbt som satan upp till mitt rum för att visa alla vad som skulle hem.. Vi plockar med oss alla väskor och grejer, och jag kutar tillbaka till folkmassan, letar upp Maddes och Lee-lee lilla flak (med ett lass dollys) Hoppar upp i det, öppnar skumpan som jag fick av Marcus och därmed kör vi iväg!

Väl hemma blir det mottagning, med smörgåstårta, gratulationer och presenter. Vid halv tio snåret gå vi ut på krogen! Hamnar på Claras och festade tills in i det sista! Det var en jävligt kul kväll, med jävligt mycket bergafolk!

För jag har tagit studenten!