De borde förstå mig!

Det är söndag, vilket ofta betyder att majoriteten av Sveriges befolkning sitter hemma framför tv:n då de av olika anledningar helt enkelt inte orkar engagera sig i att göra något annat. Mina orsaker till att jag vill ha det så idag är att jag:
1. Har varit igång hela helgen, är lite lagom trött och känner ångest för alla pengar jag bränt.
2. Det är skönt att bara vara hemma en dag i veckan utan att göra speciellt mkt och då är ju söndagar en lagom tråkig dag att göra det på!
3. Jag ska jobba imorgon.

Söndagar är lixom som en gammal klassiker, varje söndagmorgon ska man vakna sent, ligga och mysa i sängen länge, kliva upp och äta god frukost, sedan ska dagen bara vara helt utan händelser. (det är därför vi både hatar och älskar Söndagar). Idag har jag tillexempelt kommit hem (efter att först ha gjort det där ovannämnda) lagt mig framför tv:n och glott, gått på en promenad på stan med pappa, suttit framför datorn, ätit middag och suttit lite till framför datorn.
Därför börjar datorn bli jäävligt tråkig nu, jag har verkligen gjort allt nu. Varit inne på varenda hemsida man kan tänka sig, till och med tittat på en film om Anders gamla S2. Nu finns det lixom inte så mer att göra här därför vill jag titta på tv. Men tror ni att svensk television har tänkt att visat något bra på tv den här söndagen då?? NEJ!
HALLÅÅÅ!
alla tittar på tv idag. alla vill gärna kolla på nån skön rulle. Hur kommer det sig då att det aldrig kan visas någon skön rulle på tv nån jävla söndag? Slår aldrig fel. Varje söndag är likadan!

I brist på annat?

- Varför i helvete dricker ni Champagne?

Anders:
 - Jag hade inget annat hemma!





Målningen spårade lite igår. Benke började med att rolla mina byxben, Anders satte en hand med färg på min rumpa, det gick helt enkelt bara sådär som det kan gå när man målar! Men det var skoj. Jag gillar att måla när man inte måste vara så rädd om saker och ting. Alltid kul att kladda!

En sann optimist

... säger: "Det var nog bara en ojämnhet i marken" när han i själva verket kör över en igelkott. (Anders)

... påbörjar ett tusenbitars pussel föreställande en stjärnhimmel med gott hopp om att lägga klart det samma dag! (Sara)
eller jag kanske är mer:
... tror att alla cancerogena ämnen man får i sig tar ut varandra.

den rätta stilen, sådär som vi trivdes bäst.

jag blev så glad! För häromdagen hittade jag min t-shirt med "att sitta i sulkyn är som att sitta i gynekologställning i 60 knyck när bilen släpper, Johan Hedenberg" - texten. Den är så rätt, kan nån någonsin ha sagt något bättre? (Skulle väl vara George Bush då, han är ju rätt bra på att lägga kommentarer, eller hur Johanna hahaha) Den här t-shirten kan ju vara mitt bästa köp någonsin.
Idag är dessutom en sådan dag (alla berga-människor förstår mig) när man drar på sig mjukisbyxorna i någon skön, gärna grön färg, sedan toppar man med ett par hm, typ beiga ridstrumpor med gula och blåa golfrutor på. På det blir det en långärmad t-shirt (om det finns något som heter det, jag säger så iallafall så ofta) och över den, den här riktigt rätta, lite för stora reklam- t-shirten. Jag blir så glad när jag får se ut sådär :P Vilket inte händer så ofta längre men.

Nu fick jag ett telesamtal om målning! hahaa.. Det blir till att rota fram mina gamla arbetsbyxor. BERGABYXORNA! wiiie..

Det är alltid lätt att skylla på andra.

Jag har tänkt..

eller man kan väl säga att jag har vaknat och kommit på en del saker. T ex som att det oftast inte bara är en som är dum, eller inte ställer upp, eller inte hör av sig, eller hm ja, är dum. Jag har nog varit jävligt egoistisk. Det finns alltid en grund till saker jag säger och på vilket sätt jag reagerar och sådär. Men jag har samtidigt väldigt lätt att vara trångsynt eller långsynt (vad heter det?) och bara vägra förlåta och gå vidare. Jag är expert på att falla in i en lunk, bara se allt det negativa en person gör hela tiden och totalt missa det fina och dom där tappra försöken.

Jag fattar inte att jag måste söka sympati och överdriva lite för att folk ska tycka synd om mig, särskillt om man hade tänkt sig hur något skulle bli och så blir det inte så.
Jaa, jag blev lite besviken där i onsdags, men du kom ju sen! Varför skulle jag ligga där och tjura i 1  ½ timme? Såååå jävla trött var jag nog inte när jag tänker tillbaka. Men jag erkände iallafall att jag är långsynt och det är ju alltid ett steg? Men nu är jag glad och har tänkt till.. alla har vi saker vi måste förbättra och jag vet att du försöker hela tiden så varför gör inte jag det? Dåligt..


Nu är jag ganska trött, och det är självförvållat. Men jag gillar det. God middag med Linn sötnosen igår, sedan blev det en rätt kass utgång till Hot Compani :P eller ja vi hade väl rätt kul, alla var ju as fulla så.
Vaknade upp i morse med ett leende på läpparna, man kan väl säga att jag trivdes i situationen. och nu sitter jag här mätt och belåten med den klassiska Royalpizzan i magen.
Hoppas på att det händer något lagom mysigt och kul ikväll. Jag orkar fan inte gå ut igen tror jag.


Varför hade jag Tobbe som bakgrundsbild på min mobil när jag vaknade imorse? och hur kommer det sej att Ludde nu ligger fastklistrad bakom displayen? Hahaha :P och ännu mer, varför är det inte Anders vackra ansikte som bryder min telefon?

Det är frågan..

Whipped cream or chocolatesauce?

Kräftan 22/6 - 22/7
Du kommer att få ägna dig åt ovanliga saker
och du kommer gilla det fullt ut.
och det ger dig en påtaglig livsenergi.


Är det ok med fri tolkning?

trevligt värre =)

Vi satt i skiten idag igen.. =) Men men. Vi överlever. Man får se det från den ljusa sidan, det är ju kul att det går bra för Spring.

Jag träffade Gustav idag oxå! Kul som fan att ses igen. Var sjuukt länge sen. Tog en fika och käkade en macka på Sandys och snackade skit bara. Nice som fan. Det är dåligt att man inte håller kontakten bättre.


om jag ändå varit där. mitt i. på råsunda.

Det var fan nice igår! Jag mötte en helfräsch Johanna på Gamla Stans tunnelbaneperrong. Tillsammans vandrade vi till Kleins för att se på matchen. Jag blev faktiskt lite besviken när jag hörde att ingen skulle dricka öl med mig. Men sen kom Alex och räddade mig från nykteristerna :P Hahaa..
Matchen var sådär lagom halvseg. Visst dom spelade på men det hände inget mer. AIK hade väl övertaget och lätt flest skott på mål. Men den kom aldrig längre än i famnen på målvakterna. Jag trodde att jag nästan var ensam AIK:are på Kleins igår och det förstärktes ännu mer när Djurgården gjorde första målet för då vrålade hela Kleins. Fuck.
Men AIK kom igen och gjorde tillslut 1-1 så jag vrålar rakt ut och hör att folk vrålar med mig, så jag stannar upp, kollar runt omkring mig och sen på tv:n igen. Jag trodde först att jag hade sett fel, att det inte hade blivit mål, men sen upptäckte jag..
.. ATT JAG INTE VAR ENSAM! :D Det fanns fler som jag.
Det gjorde mig ännu gladare, så jag svepte min öl och tog in en till.

Vi hade skoj! Jag och Johanna fick ont i fötterna av att stå med diverseklackar hela matchen, så tillslut tog vi båda av oss skorna och stod i strumplästen :P

Imorse hade jag sovmorgon (därav mitt hinkade av öl igår). Jag verkar lida av konstant trötthet. Jag fick sova till halv 10 idag och jag är iallafall trött. :S Dessutom vaknade jag med en molande värk i både ryggen och magen.

Idag bajsade vi i egen ficka.

(tro mig, jag skrattade åt mig själv när jag skrev den där rubriken)


Vad ska man säga? Vi satt i skiten idag..

och, kära dagbok! Idag hade vi Magnus Uggla på besök på Spring. Han fick dålig service. Men vad gjorde det, han är ju ändå alltid precis sådär bitter som man kan bli, så vi märkte ingen skillnad på hans beteende från det att han kom tills han gick ändå.

Snart ska jag äta potatismos och köttbullar till middag, (min pappa är ju bara kock så man kan ju inte begära så mkt av hans matlagningsprestationer). Sedan ska jag kräla mot Gamla Stan och Kleins där vi hade tänkt att hinka öl (eller jag ska iaf göra det!? ) och sen ska vi se på matchen där. Det är ju Derby, AIK - Djurgården och bara för att jag går med a bunch of Gårdare kommer AIK förlora och jag kommer få höra det i minst en månad framöver. Men det blir kul! =D Jag gillar initiativtagande.


 - Idag märkte jag oxå att folk fortfarande läser min blogg, upptäckte det genom att några tänkte till och komenterade :D Hurraaay! Iof visste jag redan att Anders läste, men han tar komentarerna muntligt. haha.

Tiden bara flyyyyger iväg.

Jag gick till jobbet i torsdags morse och kom inte hem förens idag kl. 04:30. Hur gick det till?

Jo, jag jobbade långpanna på spring i torsdags, först lunchen och sen vidare till 01.00 på natten eftersom vi hade en kvällsbokning. 15 timmar! Kändes! jag var trött som fan. Men det blir en jävla massa stålar. Efter att det var över tog vi brudar i servisen en taxi tillsammans och jag åkte hem till Anders. Kommer hem till en rätt stenad människa som inte ens vaknade när jag hoppade i sängen först. Men jag fick liv i honom till slut.  mohaha..
I fredags var det bara att kliva upp i ottan för att ha morgonmöte på jobbet. (nej jag kommer inte ihåg någonting av vad Johan sa då jag fortfarande sov, fast med öppna ögon när jag kom till jobbet). Efter jobbet åkte vi ut till Tyskens landställe på värmdö, krökade, bastade, åkte båt i spöregn. Ja, allt det där - som alla gör - haha.
Det var skojjigt. Grete hade med sej en tjockishund. En gigantisk rottis. Söt som få.
I lördags vaknade jag alldeles för tidigt med tanke på hur lite jag sovit natten innan, hur lite jag sovit den natten och hur lite jag skulle få sova inatt. Jag skulle nämligen jobba på Elfvik! KUUUL! nej. Sista bröllopet,  jag kände att jag var tvungen att passa på. Så vid två snåret fick jag köra från Värmdö ut till Elfvik då både Anders och benke hade druckit öl på morgonen oxå :P Det blev lite rally eftersom jag var påväg att bli sen. Eller ja, jag blev sen.

Väl framme på elfvik kastade jag nycklarna i famnen på Benke, sa hejdå till pojkarna och sprang in på Elfvik och bytte om. Fick började med att släpa kartonger med Cava (champagne) :S
Jag måste ha öppnat säkert 15 Champagne-flaskor och 60 flaskor vin igår asså! Jag hade liiiiite ont i händerna till slut. Jag fick föresten servera på honören igår, hade brudgummens sida. Middagen var den längsta i världshistorien, tal hela tiden och dom var skit långa. Vi trodde aldrig att vi skulle få röja. Men tillslut hände det! Dom gick upp på övervåningen och drack kaffe. Hurraaaay! Vi börjar tokröja och då hade diskaren åkt hem! Så jag rejsar in i disken och tokdiskar. Hahaa. Det blev ganska blött på golvet, jag lyckades till och med spola ner hela mig med duschslangen som man spolar av allt med innan man kastar in det i maskinen. Från början hade jag tänkt att få stå i baren en stund, för vi skulle rotera. Men Johanna och A-c stod där nästan hela kvällen. och jag hade ju min disk att ta hand om så det blev aldrig så. Men jag tyckte det var rätt skönt att stå där. Inte så mkt stoj och så. Jag var inte hemma förens halv 5 imorse. Var så sjukt jävla trött när jag kom hem att jag typ ramlade in i lägenheten och ner i min sänd.

Ibland får man effekt på saker och ting!

MOHAHAHAAA! Idag lyckades jag ge ett helt bord med konferansgäster dåligt samvete med hjälp av mina helt oemotståndliga valpögon! Rätt åt dom!
Dom var otrevliga och Sara, vill som alltid vara alla till lags och sprang som en jävla gnu mellan olika gäster, kök och matsal. Det blir lätt helt hysteriskt om man är själv i konferansen.
Hur som helst klagade dom på allt (standard grejen är ju som alltid, DET FIINNS INGEN POTAAAAATIS!!) Folk är alltså som 5 åringar när dom är trötta och hungriga. Man kubbar jääärnet in i köket och försöker hinna med att fylla på alla kaloppsskålar och potatisskålar. Men det är inte så lätt att hinna med när ens konferanskollega helt plötsligt är ute och flänger bland a´la carte-gästerna.
Hur som helst efter ungefär 1 timmes gnäll är jag näääääääääästan gråtfärdig och bara orkar tillslut inte mer. Så när en kommentar kommer bara släpper jag ner axlarna, tittar på gästerna med valpögon och låter sådär eextra menlös och ledsen medan jag säger: Jag gör så gott jag kan... 
Det var länge sen jag fick sådär mkt effekt! För jag ser hur hela det bordet bara mjuknar och alla börjar i mun på varandra, jaa ,neej! och ooj! det förstår ju vi och hoppsan hejsan! Du är så duktig och det gör ingenting. Vi klarar oss.

Sedan efter deras lunch och dom var redo att gå så kom en av tjejerna som satt vid det bordet fram till mig och frågade om jag hade tagit illa vid mig allt för mkt och framhöll att jag hade ju varit så duktig men dom var alla vrålhungriga när dom kom dit och bad så mkt om ursäckt!

1-0 till Sara

Klantarsel!

3 har klantat sig igen! Försäkringsbolaget har godkänt, men telefonjäveln ligger kvar i butiken och väntar på att bytas ut! HALLÅÅÅÅÅÅÅÅÅ! Jag blir galen, det har gått två veckor och dom har inte ens funderat på att skicka in den. Det betyder att det kommer dröja minst 2 veckor till. Grattis! Pappa var helt galen igår.
Så här har det varit varje gång vi haft en telefon som behöver lagas eller så. Varje gång har den glömts bort i butiken och när man efter 2 veckor börjar fundera på vart den är och börjar luska. Ja då får man veta att den aldrig ens blev inskickat.
Hoppas jag får en bra telefon som kompensation..


Tillsammans funkar vi bäst!

jag gillar mitt Spring. faktiskt mer och mer för var dag som går.
Ok, som jag beskrev tidigare så har jag alltid väldigt svårt att komma igång och gå till jobbet, men efter diverse stor kopp kaffe och så vänder det hela!

Dagens inlägg tänkte jag faktiskt tillägna Springs personal...
Om vi börjar med de som står lite över oss andra =P
Min närmsta Chef och vår mamma:
Linda! - Hovmästare och restaurangansvarig. Säger alltid Lilla Sara till mig och ser snäll ut. Hennes lugna trygga röst gör en alltid just, lugn och trygg. Konstigt nog. Alla vet att hon vill följa med och ta en Cigg. Men hon är duktig och står emot. Har sina dagar där hon kan sitta på lunchen och skämta om riktigt snuskiga grejer! Vilket gör henne till en skön 3 barnsmamma! Hon är faktiskt riktigt rolig.
Johan - Kock och kökschef. Håller just nu på att ta över hela ansvaret. Har mkt att stå i och vill hela tiden utveckla. Om man säger såhär, han brinner gaaaanska mkt för sitt jobb! Vilket gör honom till både en bra och en dålig människa. Johan kan lätt vända ganska snabbt från asskön till ett hysteriskt monster som kastar tallrikar, ( det sist nämnda vill man helst undvika). Johan hatar måndagar! Då är han alltid som värst, då är det mkt stress, mkt att göra, ny meny för veckan etc. Men i måndags var han riktigt rolig! Då stod han och jag och dansade i köket till nån konstig låt på radion!
Sedan har vi.. Kockaarnaa!  :
Jonathan - Världens sötaste, ser lite ut som en hundvalp. Han har en tendens till att komma in i baren och se firnurlig ut. Hans favoritgrej verkar vara att helt plötsligt göra så att ögon går i kors när man står och pratar med honom (gärna om ngt i den seriösare kategorin). Detta gör honom till en liten cirkusapa. Har ofta en rolig kommentar eller ett danssteg eller två på lager. Dessutom sjunger han så att det hörs ut i restaurangen.
Patrik - Den tatuerade hårdingen som egentligen är väääärldens mjukis! han bara ser farlig ut. också han är en riktig gullegris. En sån där man gärna skulle nypa i kinderna om det passade sig ngn gång. Har precis fått en bebis och var inne på spring igår och visade upp den! 9 dagar gammal och heelt otroooligt söt!.. Patrik var så sjukt stolt, det bara tindrade i ögonen på honom fast han försökte hålla masken och se oberörd ut! (han är ju tatuerad lixom). 
Efter det kommer vi i Servisen och där har vi först och fräämst :
MIIIG! - Men, hrm.. Ni känner ju mig och vet hur jag är. Därför tänker jag inte gå in nå närmare på det här utifall att folk utefrån skulle råka läsa och få men för livet. Jag har förövrigt anvancerat och blivit Konferansvärdinna ;) hahaha.
Sandra - Jättesöt tjej, men med jääätte mörk röst. Eller jag vet inte, det går inte att sätta fingret på vad det är med hennes röst. Men man blir fan förvånad första gången man pratar med henne. Innan Spring jobbade hon på Harley Davidsson och sålde MC-kläder. Har även en pojkvän, vid namn Mathias som kör race, meckar med bilar och grejar. Han kom tydligen 3:a i Night run iår!.. Jag gillar Sandra!
Rosi - också hon en såndär som man inte kan annat än tycka om! Bryr sig om en och kramar om en när man kommer på morgonen och när man går på eftermiddagen! Viker dessutom servetter perfekt, så att det blir jättelätt att duka! Vi har saknat dom nu när hon varit bortrest i 2 veckor.
Elvira - Extra-insatt nu medans vi inte riktigt varit fulltaliga men kommer inte jobba kvar när Rosi kommer tillbaka. En rar och genomsnäll tjej. Har en unge på 4 år, som hon fick när hon var 17. Lite speciell, man måste nog lära sig henne för att förstå henne, har jag märkt. Pratar gärna om sitt eget liv och allt som händer i det. Typ hennes Barn, hennes olika killar, hennes bästa vänner Larizza och Emelie och hennes krogkvällar! Men jag tycker om henne oxå! Det kommer bli tomt nu när hon slutar! Hon är lixom min konferansvän!
Jonathan 2 - Allas vår egen getho-latino-servitör! Vad vore Spring utan hans kindpussar och kaxiga brytning? Ett litet förortsbarn, fast ett lite glassigare sådant! Han kan lixom ställa om. När han pratar med sina vänner kommer den där riktiga brytningen fram, när han pratar med oss är det lite olika, beror på vad han pratar om. Ni vet, det är skillnad på att berätta om en kärleksfilm, en pang pang-film, sin helg med polarna och sin mamma. Sedan har han ett tredje hack på termometern, det är det sista och det är det han ställer in när han tar hand om gästerna.

(ni får ursäckta om jag skriver slarvigt och konstigt nu! Men jag vill bara få ur mig allt och gå o lägga mig :P )

Diskaren - Nej jag vet inte vad han heter. Vi har precis fått en ny och han har bara jobbat en dag. Jag ber om ursäckt för att hans lite speciella namn fastnade på minnet första gången! Men jag ska lära mig det nästa gång han kommer. Den förre ville jag inte ens veta vad han hette då han var en riktigt äcklig slisk som gjorde diverse Icke-ok saker.

Jag måste ju säga att vi på Spring är en salig blandning människor från stans alla håll men vi har sjukt kul ihop och våra trötta luncher efter service är ofta ganska sjukt kaosartade.
Tillsammans blir vi helt enkelt -  Nivå: LÅG

Barkurs @ Elfvik

Idag hade Elfvik slagit på stort och ordnat en liten barkurs för dom som ville! =D
Självklart var man där och intog all info med glädje.. ;)
Var faktiskt riktigt skoj! och Mia var överlycklig för att så många hade kommit dit.
En av kockarna (nu kommer jag tyvär inte ihåg vad han heter av nån jävla anledning, tror Anders ?!? jag tror jag måste ha tappat några hjärnceller i Margeurithan så nu har jag glömt det :P ) men hur som helst är han bartender och därför tänkte dom att vi skulle utveckla våra drinkkunskaper så att vi kunde göra mer än Sprite Pears, Sprite Limon och typ Bloody Mary med färdigblandad Bloody Mary Mix på festvåningarna.. Hrm.. haha
Han visade, vi antecknade och framförallt så smakade vi!

Det första som sas var:
SERVERA ALDRIG ÖVERFÖRFRISKADE MÄNNISKOR! DYRA BÖTER. - ååkeej. Då gör vi inte den.
Vi fick även lära oss att aldrig hälla i ngt kolsyrat i en shaker och skaka = KAOS! haha..
Sedan slog vi ett slag för Punschen! För den håller tydligen på att dö ut :P Så: DRICK PUNSCH!
Ha heller aldrig i citron i en mjölkdrink.. det blir.. skevt! Och skär sig väldigt mkt :P
Tydligen är det dessutom lag på att använda mätglas om inte stället har fått dispens och blivit uppkollat om folk kan mäta upp exakt mängd ändå genom att räkna.
Så där på sluttampen fick vi även veta att det inte alls finns några belägg för att Absint skulle innehålla ngt som ger en hallisunationer. Utan att det bara var jääävligt stark sprit som innehåller Malört (vilket nästan kanske går litegrann i kategorin vallmo och kanske därför skulle kunna göra dig konstig om du förtär väldigt mkt.) :P Grejen var att under sekelskiftet drack alla mysko konstnärer och författare väldigt mkt Absint för att det var starkt och sjukt billigt och då är det inte så konstigt om dom blev knäppa.

På drinksidan gick vi igenom allt från Screwdriver (förövrigt extremt svår drink ;) Hahaha ), Electric Lemonade (isbjörn), Irish Coffe, Margeuritha, White och Black russian,  Cuba Libre (Rom och Cola med ljus rom), Dry, Sweet och Perfect martini, Cosmopolitan, Appletini.. jaa! Allt möjligt..
Det var sjukt kul! Jag är lycklig! och nu ska jag sova gott med diverse olika drinkar i magen. Nästa sommar ska jag och johanna gå riktig bartenderkurs =D hahaa..

det kan lätt vända.

Hm.. ok, maybe i over reacted a bit i förra inlägget.
Som det kanske framgick liiite vaknade jag nog på fel sida humöret imorse och kände att allt och alla vände sig emot mig. Vilket till viss del är sant, fast det verkar som att folk bara inte fattar vad dom håller på med.. 
Man kan vara på ett visst sätt, och självklart ska man inte förändra sig för att anpassa sig efter någon annan. Men istället för att varje gång bara säga: "Du vet hur jag är" eller "det är sån här jag är" kan man ibland prova på det goda som kallas Ge och Ta. Det är något som dom flesta är skitdåliga på och nåt som vi behöver tänka på lite mer. Men jag vet att många, tillexempel jag skulle må så himla mkt bättre om folk tänkte en extra gång ibland och hade det där Ge och Ta i åtanke. För om någon är villig att göra det, ja då ska jag fan bättra mig oxå. Men nu är jag lite trött på att springa och smöra för andra, så jag har tänkt att försöka minska lite på det ett tag.

Hur som helst röck jag upp mig efter att ha läst Linni´s näst senaste blogginlägg och tog mig ner en stund på stan. Köpte en brun-utan-sol, för här ska fräshas upp. Efter det inköpet hade mina hysteriska nerver lugnat sig lite och jag strosade runt i butikerna och var allmänt harmonisk. (Shopping har en tendens till att få mig lugn). Vid Montis-shoppen köpte jag en kula såndär aaaasgod Äppelglass! Jag blev så glad, för det är alltid sån lång kö utanför montis, men det var det inte idag, då kände jag det lite som att gud kanske tänkte sluta motarbeta mig. Jag var värd en glass och den var super. Efter lite vankande fram och tillbaka i gallerian (medans jag åt min glass) får jag ett sms. Tänker ungefär: vem fan vill mig nåt? (för jag gick ju faktiskt och åt min supergoda glass). Ser att jag fått ett meddelande i 3 svar. Lyssnar av det och hör den där välbekanta, mörka, härliga rösten!

Det är GUSTAV!

- Tjeeeena tjeeejen! Tänkte bara kolla läget! Var ju sjuuuukt längesen. Hör av dig när du hör det här så får vi prata!! Ha det så gött! Kraaaaam på dig.
jag ringde upp på en gång och han lät så glad, och verkade må så bra, han frågade massor, berättade massor och skrattade.
Det samtalet gjorde mig så sjukt glad och fick mig att må så bra! Min egna lilla kock! :)
Efter det och lite mer strosande i butiker jag in på ICA i NK-huset och handlade pasta och kräftstjärtar och lite sånt för ikväll ska jag göra superdupergod mat!

det bara kokar, idioti, anpassa dig då! Varför anpassar du dig efter mig hela tiden?

Gaaah! det känns som att jag hugger i sten med en träslev. Frustrerad.
det går inte att forma något. ännu mer frustrerad. Blir inte ens ett sträck av vitt stendamm.
Spelar ingen roll vad jag gör. Anpassa! Anpassa inte!

Vad ska jag göra då?!

Jag fattar inte varför jag bryr mig? jag fattar inte hur jag orkar lägga ner tid på dig. Men det är någonting. Ursäkta mig, men jag tror det beror på att du betyder något för mig. Även fast jag kanske inte gör det för dig? Lika mkt. jag vill att det ska gå, att det ska funka. Jag kanske vill för mkt? Men när det gäller det här sitter det ingen jävla dimmer i nacken på mig där jag kan ställa in "lite för lite". Som du vill ha det. Lagom går. Men när det blir "lite för lite" på dina villkor då vet jag inte hur jag ska bete mig. Då står jag här igen som nåt dumt jävla fån. Som den där töntiga jävla toffeln som jag aldrig varit förut.

är det ingen som fattar? tydligen inte. Man skriker på hjälp men ingen hör, inte ens min såkallade närmsta, förstår faktiskt inte hur du hade mage att slänga den där kommentaren om skit i  ...   se på dig själv då. Jag är trött på dig nu! Jag är som din jävla morsa. Lär dig ta lite jävla ansvar.

Det bara kokar i mig. Alla drar i mig samtidigt som dom skiter i mig. Känns som att jag sitter i en bur och folk petar på mig med pinnar. Aldrig gör jag nånting rätt verkar det som. Ena sekunder passar man och då ska man ställa upp till 100 %, medans man andra sekunden inte duger och då ska man bara vika sig, gå o lägga sig plats i korgen tills det passar nästa gång.

Nu finns det ingen jag kan vända mig till.

Så jävla kul att ni kom! Allihopa.

Hoppas fan att varenda jävel läser och kanske fattar. Men vad kan jag begära.. Inte mkt, det verkar vara svårt att ta lite ansvar för någon som borde betyda ngt. Men dagen kommer nog. och då är det fan försent.

Who said it was easy?

Anders..


Vad ska jag göra med dig?

ooj-o-oojdå!

Det går verkligen bra nu!
Igår sprang jag in med huvudet före i en dörr! (Glömde ta ut svängen lite när jag skulle in på toaletten, det var ett rent misstag och berodde inte alls på alkoholen jag hade i blodet) Resultatet blev en blåtira på kinden precis under ögat! Inatt missade jag även ett samtal (från ett anonymt nummer) som ringdes en timme efter att jag gått och lagt mig, jag hörde verkligen inte alls att det ringde, trots min hysteriska polyfoniska ringsignal och att telefonen låg precis brevid skallen på mig, (detta var enbart ett rent misstag och berodde inte alls på alkoholen jag hade i blodet).
Idag sparkade jag in ena foten i dörrspetsen längst ner på dörren in till mitt rum, (oxå det var enbart ett litet snesteg och en för snäv sväng, alltså berodde detta inte heller på alkoholen jag har kvar i blodet.)
Dessutom brände jag sönder munnen på en av dom stekta tomaterna jag hade på mackan när jag skulle äta frukost. (detta var nog faktiskt ett rent misstag och hade nog inte så mkt med alkoholen jag har kvar i blodet att göra men men). Nu hittade jag även min Aloe Vera-dryck-dunk i diskstället istället för i kylskåpet! (VAA?!, vad är det häär?) och här sitter jag nu i godan ro utan en tanke på att (frosta av frysen), åka iväg och jobba! Kom på nu att jag kanske snart borde lägga på en rem? Palla trycket..

saknar dig..

Hemma nu.
Tom lägenhet.
Saknar dig..
:(

Det är så vi gör det...

Musiken vrålar ur högtalarna på datorn, basen står på max. Sara racear mellan datorn, spisen, sitt rum, sin garderob, mammas garderob och badrummet.

Det är dags för utgång..

Jag dricker vodka och apelsinjuice ur ett kaffe latte glas, använder ett sugrör av hårdplast med en stor häst på som drinkpinne. Här kör vi High Class. Från Winamp spelas David Guetta - Love is gone. Jag sjunger med emellanåt. Drinken blev ärligt talat jävligt ogod. Försöker bättra på den! Men med vad? Har ingen läsk eller ngt hemma. Den får gå ner ändå. Den är ju redan blandat lixom. Telefonsamtalen går som projektiler mellan oss. Snart bär det av till Maddälääjn! Förkrök och utgång.
Jag röstar på Toxic, Lee-lee på Claras. Får se vem som vinner. Väntar bara på klartecken från Madde så sätter jag mig på tuben och åker ut till Bushen för att sedan åka tillbaka till stan. Fan va onödigt när jag bor mitt i stan! Men men, vad gör man inte för sina vänner. Madde tyckte att halva nöjet är att åka tunnelbana in till stan aspackad och sedan träda in på nåt danshak.. Så let´s do it then!

Party on! Ciaao!

det är så det låter.

Ringer upp anne-lee mob...

..
AHeej!
S - Hej
A - Heej!
S -Heeej!
Haha, vad gör du för någe?

A- ingenting
Du då?
S- Ingenting
Vart är du nånstans?
A- Va?
S- vart är du nånstans?
A- Hemma!
Vart är du nånstans?
S- Hemma!
A- (ett litet diskret, wiii) Ska vi gå ut?
S- Jaa!
A- JAAA!
Vart ska vi gå då?
S- Jag vet inte, eller jag vill prova det där nya Toxic.
A- Men jag har inga pengar
S- (tänker, surpriiice) Hm nehee, då blir det väl chaplins då!
A- Wiii! Vi hörs sen!
S- PussHej
A- Pusshej.

Kort, konsict, inga konstigheter, bara raka besked.. Sen att jag från och med nu kommer få vänta i säkert 4-5 timmar innan madame behagar vara klar för att gå ut är en annan femma! Men det är åtminstone bestämt.. :P

att tajma rätt?

En sak är lite konstigt.. När jag inte orkar prata i telefon eller inte har tid eller så. Då ringer alla, gärna på en o samma gång och vill hitta på saker och sådär. Igår ringde min telefon konstant, bara för att jag hade tänkt att vara hemma och ta det lugnt med mamma och gärna inte prata med någon utanför mitt hem. Folk var skittaggade på att gå ut och sådär idag och ville ses.
Men så idag, när jag försöker få tag i folk, då svarar ingen? Nehee.. Det blir så himla jobbigt det där. Vi är fan dåliga på att tajma telefonsamtal.. Dessutom är det ju aldrig någon som har pengar på mobilen så dom kan ringa upp heller.. :P
Jajja.. Sånt som händer.


nej, jag trodde väl det..

Hmm, för att fortsätta lite på förra inlägget...
... Nej, inte en! inte en ända jävel sköt in sin stol efter sig när dom gått igår!
Vilken tur att jag gjorde det då!

Tyvär var många av gårdagens konferansgäster allmänt bittra och verkade mest hata sina liv, men det finns inte så mkt jag kan göra åt det tyvär. Men vi försökte ändå göra deras liv lite bättre genom att servera dom en god lunch och jag tror att dom flesta tillslut mjuknade =)
Dessutom var vi 1 man kort på golvet eftersom att nån råkade smälla upp en dörr i huvet på en av sina medarbetare i tisdags så hon fick nästan hjärnskakning. (det var verkligen inte jag, host). Köket var dom oxå en för lite i! Men vi löste allt så fint ändå.
Jag gillar mitt jobb. Även fast jag varje morgon måste slå mig upp ur sängen, nypa mig i örat för att göra mig iordning inför dagen och sedan avsluta med en fet spark i arslet för att komma ut genom ytterdörrn och påbörja min vandring till jobbet (vilket iof ofta brukar sluta i en buss-eller tågresa, pga min lathet) men när jag väl har dragit nykelkortet genom avläsaren, slagit min kod, skrivit in mig i "den gröna", hälsat på jonathan och hälsat på johan, vandrat genom disken, mumlat en knappt hörbar hälsning till sliskdiskaren, gått raka vägen in i baren och tagit mig ett stort ölglas med kaffe, Hällt i mig det och sedan gått ner o bytt om. Då brukar jag mjukna och tycka att vi har det riktigt skojmoj på Spring :P
Jag måste först bara gå igenom den där vanliga rutten innan jag kan komma igång!

Jag förstår...!

.. Jaa, jag förstår verkligen att det inte är så lätt för någon som inte jobbar inom branchen att veta hur det är, och jag begär heller inte att folk ska göra det. Inte allt iallafall...

Men en sådan enkel sak som att skjuta in sin stol när man reser sig från bordet? Är det för mycket begärt av någon som jobbar på en restaurang? ok, jag får betalt för att vara där, servera er mat, duka av när ni är klara och faktiskt även skjuta in era stolar. Men den lilla saken tar så himla mkt ork och tid från en liten servitris från mig. Det kanske inte är så lätt att tänka sig in i, för det är ju faktiskt bara en stol man skiter i att skjuta in. Men när alla lunchgäster och alla konferansgäster på en dag skiter i det. Ja då brukar man lätt kunna komma upp i en del stolar. Ibland ser man oxå det här lite slappa, men tappra försöket som folk har gjort, men efter att man känt lite lätt att det tar emot då verkar gästerna tro att det inte går att skjuta in stolarna och då går dom istället.
Idag tror jag att jag sammanlagt gick och sköt in ungefär 60 stolar i konferansavdelningen efter lunchen bara för att ALLA! varenda en, känt den där lilla stöten mot ett bordsben och direkt tänkt.. Nej, det går inte.
Ni skulle förstå mig om ni gjort det själva, varje dag.
Skjuter man inte in stolen efter sig när man går från middagsbordet hemma heller eller? Står stolarna snett, mitt i köket när man ätit klart middagen? Skulle inte tro det.

Det finns så mkt trevliga och hjälpsamma gäster, men det finns då fan fler, ursäkta uttrycket, grisar till gäster. Man blir bara så matt, att man ler och önskar dom en trevlig kväll när dom går.
Folk tar så mkt för givet, självklart är jag där för gästen och jag gör ALLTID allt för att folk som kommer och äter på mitt jobb ska gå därifrån och tänka, fan va god maten var, och villken trevlig personal dessutom! Det är ju det man strävar efter! Nöjda gäster. Men det är så ofta som man tydligen inte räcker till, vad man än gör.
Som förra veckan hade vi två damer som var och åt lunch på Spring, vi satt i skiten så inåt helvete och sprang som idioter för att hinna med allt! och dom här stackars damerna hade blivit satta i baren för att hela matsalen var fullsmockad så jag försökte göra det där lilla extra för dom eftersom jag tyckte så synd om dom. Jag sprang och hämtade mer ris, fixade extra bröd, gjorde caffe latte. Men hela tiden var det ändå bara så jävla FEL! Det var för mkt skum på latten, man fick inget tack för att jag fixade mera mat och när dom sen ska gå frågar en av mina kollegor om dom ville ha med sig varsin liten Plopp på vägen. (ni vet, sån där godisplopp) och det var lixom en liten bonus, ingenting som vi överhuvudtaget är tvugna att ge gästerna när dom går eller nåt. Då får hon till svar:
Ja du! (låter extremt nedlåtande, som typ flicka lilla..) Det hade ju suttit fint till Kaffet! Lite sent nu va. och så går dom. Vi bah tittade på varandra och gapade. Förlåt då.. Det var inte mening att vara snäll. Ska aldrig hända igen lixom!

När jag går på restaurang försöker jag alltid hjälpa servisen, genom att se till att sitta ordentligt på stolen med den inskjuten (alltså, inte på längst ut på kanten så att stolen står precis där servicen hela tiden försöker komma fram), jag flyttar alltid på mig när dom ska försöka ställa ner min tallrik, jag skjuter in stoljäveln efter mig när jag går. Alla dom här småsakerna, som gör hela servislivet till ett helvete om dom inte sköts.. Jag vet, det är lätt för mig att tänka på som gör det själv varje dag. Men ändå! liiiiiite jävla vett o etikett har väl folk? Särskilt dom här översittarkontorssnubbarna som äter hos oss! Borde inte dom förstå? nehe, inte det.

Men jag är inte bitter! För jag går varje dag till jobbet med inställningen att hela tiden bli bättre, se till att gästerna är nöjdare och det är dom här trevliga, gulliga gästerna som man kommer ihåg varje eftermiddag när man går hem. Så jag överlever.. Det gör jag. Men nån! Nåån kan väl tänka på det, en gång bara?

Imorn har vi sammanlagt 108 konferansgäster, varav 72 av dom är ett och samma sällskap. Tror ni NÅN kommer skjuta in sin stol efter sig när dom går? Nej, inte jag heller! Men det gör inte, för jag gör det efter dom! och jag ska vara så himla glad! och fatserveringen ska gå så himla bra! och inte någon ska få hinna be om mer potatis eller vatten för att man inte hinner med! För jag ska hinna allt! och alla ska gå därifrån och vara så himla nöjda och tänka:
Fan vilken god mat och guuud va trevlig servicen var!


Flashigt med brunch och shopping ;)

Idag var jag och mami och käkade Brunch på sturebadet. Mumsigt värre. Drack vitamindrinkar och var allmänt nyttiga =P Varvade iof det nyttiga med lite bacon och chokladtårta.. Men ändå! Jag tycker inte att jag behöver oroa mig för fetma så. =P Hahaa..
Sen vart det ett varv eller två på stan. Mamma skulle inte köpa nånting och jag skulle baaraa köpa ett par nya stövlar, ett par bruna! För det har jag ju inga. Det slutade med Ett mobilt bredband från 3, några toppar, diverse kläder och en jacka för mamma, ett par bruna stövlar, ett linne, ett skärp och diverse kläder för mig. Alltså, som vanligt när jag rör mig i butiker blir det inte som man tänkt sig att bara titta, eller köpa en sak utan det slutar alltid i minst 5 kassar. Men jag mår bra då och det tycker jag är bra =D
Har varit en allmänt bra dag! Efter dom där varven på stan satte jag mig och läste lite i soffan och snart ska jag träffa Anders och C/O.

har man bra dagar ska man utnyttja det :D

Ikväll bjöd jag mami o papi på restaurang! Kände mig genomsnäll när jag vaknade upp imorse. Så då blev det till o bjuda på mat.  Jag har mina dagar som jag brukar säga. Vi käkade mongolisk.. m-m-mm! Som vanligt rullade jag därifrån för det går ju inte o sluta äta när man känner sig sådär lagom mätt, nej nej. Det är mig vi pratar om.

Sen såg jag sista halvtimmen på Sverige-Danmark. Värdelös match och jag kunde som vanligt inte sluta irritera mig på Zlatan, inte blev det heller bättre av att han fick pris för matchens spelare. pff.. inte då!

Men nu sitter jag här, nöjd med livet, mätt o belåten och känner mig faktiskt trött, trots X-antal sovda timmar och X-antal mindre vakna timmar.. Men men, är man trött då gör man bäst i att göra som Indianerna och gå o lägga sig!

Imorn ska jag äta brunch på Sturebadet med Mamsen, för papsen jobbar ju nämligen där nuförtiden. Sen hade jag nog tänkt mig ett litet härligt inköp av ett par nya stövlar efter det :D

Ingen plupp!

Ok, gårdagen blev väl kanske inte riktigt som jag hade tänkt mig. Men nog så trevlig ändå! =)
Jag satte mig iallafall på tuben och började den typ 14 stationer långa resan ut till Högdalen. Ringde Moa då jag tröttnat redan efter två stationer. Hatar att åka komunalt. Kommer fram välbehållen och möter Karro och Billy vid Tuben. Billy åker till en polare för att spela tv-spel och jag o karro går hem till dom. Korkar upp vinaren (eller korkar o korkar, nu för tiden är ju allt bara skruvkork). Sedan kommer Pauline och Ellinor dit oxå och vi sitter o snackar o lite så.
Anders försöker även lura mig och skickar en bild på en klotat Supra, blir först rädd men när jag kollar närmare ser jag Pluppen på Huven! Och du HAR ingen plupp på huven. Så jag ringer upp och frågar vems bil han har tagit kort på, han fortsätter försöka få mig att tro att det är hans men viker sig sen med ett FAN! hur kan du se att det inte är min bil. Jag, skit nöjd för att jag inte är helt bombad i huvet skrattar bara :P

Klockan 00.00 bangar karro på utgång och vi andra rör oss in mot stan. Ellie hade redan innan bestämt sig för att inte gå ut och Pao orkade typ inte heller. Jag försöker få tag i Madde, Leelee o Jennifer. Dom är på Claras.. Jag pallar inte köa in där själv och pröjsa nå dyrt, drygt inträde för att vara där i typ 2 timmar, så jag skiter i dom och följer med Pao som ska träffa en kompis på Söderhof. Väl framme vid söderhof får vi veta att det är 20 och får glatt stanna utanför.

Vi vänder därför om för att röra oss mot Snaps. Då kommer ösregnet och vi blir lite ungefär som dyngsura Pudlar båda två. Vi kommer fram till Snaps, hinner knappt komma fram till den lilla kön som var in förens vi hör vakterna där framme säga till några tjejer, Det är 23 här ikväll. Blöta och rätt otaggade som vi är orkar vi inte ens försöka utan vänder bara tysta på klacken och går. (Ösregnar fortfarande).. :P Tillslut kommer då äntligen denne vän till Pauline som hette Mattias (Greken). Vi börjar vandra mot Gamla Stan och vid närmaste tunnelbana bangar även Pauline och där står jag själv med en vilt främmande människa. Jaja, man ska´nte va blyyyyg sörru! Så vi gick vidare och in på After, drack några bärs och snackade. Var trevligt som fan!


Nu är det klippt!

Va å klippte mig idag, äntligen! Kändes som att det behövdes.. Jag hade tänkt att vara radikal och göra nåt coolt, med lugg eller nåt istället. Men jag ballade ur :P Det blev uppklippt, med lugg visserligen, men en sne sådan och det är inte lika brutalt :P
Men jag är nöjd, och det är huvudsaken.
Nu sitter jag här i partyblåsan och ska åka hem till Karro och pimpla vin! Hoppas på utgång sen.
Lee-lee ringde mig nyss och ville gå ut. Hon lät "Pääääääkt". - ler -
Vi får se vad som händer.

Jag är taggad.

Han e så fin, min Cal!

Amazon
Även kallad Snabbabilen! :P

Köpingsliv.. Från den mörka sidan.

Jag har tråkigt nu.. Måste tygla mig.
Kan nån hjälpa mig?


Fast det var iof rätt nice imorse när jag insåg att jag kunde dra på mig fleecetröjan och Birkenstock tofflorna <3 och gå ut för att plocka tomater i trädgården o ha på mackan.