Elitloppet

Finns det något man alltid kan längta till så är det Elitloppet. Årets stora hästfest! En riktig folkfest, där alla typer av hästmänniskor samlas för att tillsammans se en och samma sak:
Den stora eliten tävla om miljonerna,
slå nya snabbare rekord,
och köra tuffare lopp varje år.

Har man aldrig varit där, och sett det med egna ögon kan man aldrig förstå känslan. Ett fullproppat solvalla, blir helt plötsligt likt en fotbollsarena, med trummor och jublande publik. Det händer nästan bara en ända gång per år att man knappt kan ta sig fram mellan stallområde och banområde på Solvalla.

Ni som sett det, känt det och upplevt det förstår mig när jag talar om The Moment, med stort T när publiken skriker, jublar och hejjar medans hästarna kör upp bakom startbilen för att sedan hela solvalla ska tystna i spänning när de hör Speakern säga:
och vi haar cirkaa huundra meeter kvaaar till staaart.
Solvalla blir tyst. Tyst i 15 sekunder.
Speakern bryter tystnanden med ett:
Och dääär släpper bilen fältet
och solvalla är igång igen!
Sedan följer ca 1 minut av hjärtklappning, illvrål och nervösa sammanbrott!
Finns inget som kan beskriva känslan när hästarna dundrar upp på upploppet i en hej dundrande fart och slår nytt rekord!

För att pina er travmänniskor som sekunderna efter att årets elitsloppsfält gått i mål redan började längta till 2008 års elitlopp tänkte jag lägga upp en del bilder för att framkalla de nostalgiska känslorna vi bär inom oss!

image59
image60
image61
image62image63
image64
image65
image66
image67
image68
Kan väl inte finnas någon travnörd som inte minns ögonblicket då Stig H körde Viktory Tilly till första platsen år 2000 och kastade pisken i luften som segergäst:P

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback